Tips voor het kopen van een naaimachine

Het kopen van een nieuwe naaimachine is geen gemakkelijke beslissing. U bent jarenlang gehecht geweest aan uw oude, vertrouwde naaimachine, maar heeft nu toch echt afscheid moeten nemen. Hoe vindt u een nieuwe machine die bij u past en geen steken laat vallen? Wij geven u graag 5 tips die u helpen bij het kopen van naaimachines.

1. Koop een naaimachine van een gecertificeerde dealer

Nu het tijd is voor iets nieuws, bent u natuurlijk wel op zoek naar een degelijke naaimachine. Ga daarom altijd langs bij een officieel gecertificeerde dealer. Laat u bovendien adviseren over de diverse merken, zodat u een goed beeld hebt van de mogelijkheden van de verschillende naaimachines die nu populair zijn.

Tips bij het kopen van een naaimachine

2. Kies een dealer met een eigen werkplaats

Wanneer u een naaimachine hebt gekocht, is het noodzakelijk om uw machine goed te onderhouden. Zo zorgt u ervoor dat uw nieuwe machine lang meegaat. In de werkplaats van een goede naaimachine handel kunt u:

  • onderhoud laten plegen aan uw naaimachine;
  • uw naaimachine laten repareren;
  • oude onderdelen vervangen;
  • een defecte naaimachine inruilen;
  • deskundig advies en goede service ontvangen.   

    Bekijk alle naaimachines
     

3. Stel uw budget van tevoren vast

Nadat u een kijkje hebt genomen bij de dealer, weet u ongeveer wat voor machines er op de markt zijn. Zo vindt u zowel naaimachines als lockmachines en borduurmachines van merken als Bernina, Brother en Elna. Nu is het van belang om zelf een budget vast te stellen voor uw nieuwe aankoop. Baseer u op de prijzen die u hebt gezien en bedenk welk bedrag u maximaal aan uw naaimachine kwijt wilt zijn.

4. Bedenk welke functies uw naaimachine moet hebben

Iedere naaimachine heeft weer andere functies. Natuurlijk zijn er bepaalde basisfuncties die elke machine moet hebben: de rechte steek, de zigzagsteek en het knoopsgat. Daarnaast zijn er echter nog tal van andere functies te ontdekken. Zo kent de BERNINA 330 een veelvoud aan steken, maar blijft de machine dankzij de eenvoudige bediening overzichtelijk en goed hanteerbaar. De automatische knoopsgatfunctie en de halfautomatische inrijger maken de BERNINA 330 tot een uitstekend instapmodel. Dankzij het heldere led-naailicht bent u in staat om ook in donkere ruimtes de kleuren van uw gebruikte garen goed te beoordelen en onderscheiden.

5. Kijk naar de accessoires van verschillende naaimachines

Hoewel de functies van uw naaimachine het belangrijkst zijn, moet u ook de accessoires en toebehoren niet onderschatten. De Comfort 3709A van Singer heeft enkele ingebouwde accessoires die het steekwerk een stuk makkelijker maken. Met het afsnijmesje in de achterkap snijdt u snel en eenvoudig draden af. Andere accessoires van de Singer 3709A zijn onder meer de ritsvoet, de knoopsgatvoet, het tornmesje en een pakje naalden. Als uw naaimachine niet alle fournituren heeft die u wenst, is het vaak ook mogelijk om bij de dealer extra toebehoren te kopen van merken als Prym, Goldzack en Duet. Denk bijvoorbeeld aan spelden, centimeters en brei-elastiek.

Koop een naaimachine die bij u past!

Een naaimachine kopen is geen impulsieve beslissing. Neem de tijd en laat u eerst goed informeren voordat u tot de aankoop overgaat. Zo koopt u een naaimachine die past bij uw werkzaamheden en naaistijl. Kom voor naaimachines en borduurmachines in Amsterdam langs bij onze naaimachine handel en vraag om deskundig advies van onze medewerkers. Neem gerust contact met ons op voor verdere vragen, wij staan u graag te woord.

Bekijk alle naaimachines